Glasvezel

Wij vergroten dagelijks de connectiviteit van consumenten en bedrijven door ze aan te sluiten op glasvezel

Euronet weet als specialist in de infra als geen ander wat de uitdagingen zijn bij het ontwerpen, realiseren en onderhouden van glasvezelinfrastructuur. Dagelijks realiseren wij glasvezelnetwerken in Nederland en Duitsland voor het verbeteren van de connectiviteit van consumenten en bedrijven. Hierdoor kunnen zij toekomst vast gebruik blijven maken van diensten, zoals internet, telefonie en televisie.

Wij zijn in staat om zowel deel- als totaaloplossingen te bieden passend bij uw project. Als het gaat om alleen ondersteunen bij uw business cases, graaf- en boorwerkcapaciteit leveren of het totale pakket vanaf ontwerp tot en met onderhouden van uw project. Euronet is de betrokken aannemer op wie u kunt bouwen!

Fiber-to-the-Home
(FttH)

Het realiseren van Fiber-to-the-Home glasvezelnetwerken is een complexe organisatie en vraagt om een betrokken aannemer.

Het realiseren van Fiber-to-the-Home glasvezelnetwerken is een complexe organisatie vanwege de hoeveelheid activiteiten in een krap tijdsbestek. Het vraagt daarom om een gedegen voorbereiding, een precieze planning en een betrokken organisatie die werkt met aandacht en toewijding, flexibel en nauwkeurig en met een constante kwaliteit.

Wij stellen de eindgebruiker centraal in ons proces en richten onze ICT-systemen hierop in. Hierdoor houden wij niet alleen controle over het project vanaf ontwerp tot en met oplevering, maar borgen en valideren wij ook de eisen uit de programma’s van eisen en de volledigheid en juistheid van de netwerkadministratie. Klantvriendelijkheid en een goede relatie met de omgeving zijn kenmerkend voor onze werkwijze.

In de afgelopen 10 jaar heeft Euronet al meer dan 225.000 Fiber-to-the-Home aansluitingen tot stand gebracht en meer dan 6.000 kilometer sleuf gegraven en geboord in Nederland en Duitsland.

Zakelijke glasvezel en Fiber to the Office (FttO)

Euronet ontwerpt, realiseert en onderhoud stabiel en betrouwbaar internet op basis van maatwerk.

Bedrijven digitaliseren en automatiseren steeds meer en de beschikking hebben over stabiel en betrouwbaar internet wordt daardoor steeds crucialer voor een goede bedrijfsvoering. Er zijn steeds meer apparaten vanuit verschillende locaties met elkaar verbonden en tussen bedrijven wordt er ook steeds meer digitaal gecommuniceerd.

Euronet ontwerpt, realiseert en onderhoud zakelijke klant aansluitingen en dark fiber glasvezelroutes om zorg-, onderwijsorganisaties, utiliteiten, bedrijven en overheden aan te sluiten op glasvezel. Ook voorzien wij bedrijventerrein van volledig dekkende glasvezelnetwerken of sluiten wij technische installaties of apparaten aan. Dit doen wij zowel in stedelijk als in buitengebieden, maar ook langs het spoor en langs rijkswegen. Wij leveren maatwerk met de puntjes op de ‘i’ en geven elke opdracht aandacht en toewijding. Onze specialisten gaan voor de hoogst mogelijke kwaliteit en service.

Wij denken graag met u mee in de mogelijkheden en oplossingen.

Gestuurde boringen en materieel

Euronet investeert en beschikt over eigen materieel; goed gereedschap is het halve werk.

Eén van de specialismen die Euronet in eigen huis heeft is horizontal directional drilling (HDD). Met deze techniek kunnen complexe tracés gerealiseerd worden. Het kruisen van bijvoorbeeld wegen, watergangen of bomen is met deze sleufloze techniek vaak mogelijk. Groot voordeel is dat er minimaal impact ontstaat voor de bovengrondse omgeving en dat de kosten voor de aanleg van het complexe tracé relatief laag zijn. Euronet beschikt over negen eigen gestuurde boormachines.

Euronet kan in eigen huis beoordelen of deze techniek ingezet kan worden. Uiteraard verzorgen wij ook de voorbereiding voor het uitvoeren van de boring. Het verwerken van de uitgevoerde werkzaamheden in revisie wordt eveneens door ons gedaan.

Daarnaast beschikt Euronet over eigen freesmachines, minigravers, haspelwagens, (tuin)rakketten, compressoren, blaasjets, lasmachines en meetapparatuur. Het aanleggen van kabel- en leidingen is ons dagelijks werk.

Video afspelen